Inner Silence team

Omdat er veel invalshoeken zijn van waaruit je je tinnitus-reis kunt bekijken, ben ik een samenwerking begonnen met een aantal professionals (zie onderaan deze pagina)

We bieden regelmatig een 6-daagse retreat in Portugal, en een 2-daagse in Nederland aan.

Aanmelding kan via de Yokoso website.

2-daagse in Nederland

In twee dagen krijg je van vier professionals verschillende inzichten, technieken, oefeningen en meditaties aangereikt, waarmee je zelf aan de slag kunt gaan om je te bevrijden van je tinnitus.

Zoals uitgebreid zal worden uitgelegd en ervaren betekent dit niet dat de tinnitus hiervoor moet verdwijnen, maar dat je je ondanks de tinnitus vrij kan voelen. Dit heeft op haar beurt weer een positief effect op de tinnitusklachten, waardoor de neerwaartse spiraal doorbroken wordt.

Je reactie op de tinnitus is bepalend voor je gemoedstoestand, en kan door middel van verschillende meditaties, ademoefeningen en inzichten positief veranderd worden.

Met het ombuigen van je reactie neem je het heft weer in eigen handen, en ben je geen slachtoffer meer van de situatie. Je bevrijd jezelf van beperkende overtuigingen en destructieve emoties, wat een enorme hoeveelheid kracht, vertrouwen en rust geeft.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

Deze workshop is bedoeld voor mensen die last hebben van tinnitus en gerelateerde klachten, zoals (draai)duizeligheid of hyperacusis. De enige voorwaarde voor deelname is een open-mind, een bereidwilligheid om jezelf en de tinnitus met frisse ogen te bekijken.

Wat kun je verwachten?

Om te beginnen: verwacht niet dat na deze twee dagen je tinnitus verdwenen is. Er bestaat geen universele oplossing voor tinnitus, en ook wij bieden geen wondermiddel.

Wat we je wel aanreiken is een ruimere context waarbinnen je de tinnitus kan plaatsen. Zowel via medische inzichten als via ervaringsgerichte oefeningen en meditaties. Hierdoor kan je reactie op het geluid veranderen van een stress-reactie naar een meer ontspannen, neutrale reactie.

We hopen je de directe ervaring te kunnen geven van diepe ontspanning, terwijl de tinnitus er gewoon mag zijn. Innerlijke Stilte is het doel, niet de afwezigheid van geluid.

Je bepaalt zelf hoeveel je uit de workshop haalt

Met een open instelling haal je het meeste uit de workshop. En dan begint het pas echt, want na de workshop is het aan jou om de verkregen inzichten en verworven technieken toe te gaan passen. Je krijgt hiervoor een tinnitusgids, een aantal geleide meditaties, ademoefeningen en veel inspiratie mee naar huis. Afhankelijk van je motivatie en commitment, zul je hiermee een steeds diepere Innerlijke Rust kunnen realiseren.

 

Dagindeling

Dag 1: Bas de Cock en Olivier Termijtelen

Olivier heeft sinds 2002 een (meditatie)praktijk waarin hij mensen helpt om rustiger te worden van binnen en inzicht in zichzelf te krijgen. Bovendien is hij ervaringsdeskundige op het gebied van tinnitus, waardoor steeds meer mensen bij hem komen voor tinnitusgerelateerde klachten. Olivier laat je via verschillende vormen van meditatie Innerlijke Stilte ervaren. Vanuit deze Innerlijke Stilte ervaar je dat tinnitus geen probleem hoeft te zijn, en ontstaat de mogelijkheid om je te bevrijden van de tinnitus, door je reactie erop te veranderen.

Bas is een bevlogen integraal denkend en werkend KNO-arts werkzaam binnen het ziekenhuis Amstelland. In zijn integrale benadering behandelt hij vooral mensen met zenuwstelsel gerelateerde problemen zoals duizeligheid en tinnitus. In zijn werkwijze tracht hij te allen tijde een maximaal positieve uitkomst na te streven door patiënten in hun volle kracht en autonomie te plaatsen. Bas laat zien hoe je beter voor je zenuwstelsel kunt zorgen en je zelfhelend vermogen aan kunt boren, zodat een eerste stap kan worden gezet zelf meesterschap over je lijf en tinnitus te ontwikkelen.

Dag 2: Franck Gielen en Angelique van Hest

Angelique (Trainer en coach Effectieve Communicatie) laat je via cognitieve gedragstherapie op humorvolle wijze je remmende patronen zien, herkennen en doorbreken. Hiervoor heeft ze haar eigen ‘Spinnenweb model’ ontwikkeld.

Franck begeleidt, zowel in groepen als individueel, mensen bij de zoektocht naar meer rust, focus en well being door te werken met hun adem. Hij kwam, na verschillende ervaringen in zijn leven, tijdens zijn wereldreis in 2006 in India en Bali in contact met yoga, adem en meditatie en heeft vervolgens diverse opleidingen gevolgd in Europa en Amerika. Franck bezit een capaciteit om de dingen simpel en Down to Earth te houden en je een levens veranderende ervaring te geven. De oefeningen die hij je leert hebben een positief effect op de tinnitusklachten, en op je algehele welzijn.

Data: 5 en 6 juni 2020

Locatie: Hilversum, de Hoorneboeg

Investering: €395,- (excl. 21% BTW)

Aantal deelnemers: maximaal 16

Als de Corona maatregelen het toelaten gaat deze workshop door.

Inschrijven en informatie via Yokoso

Olivier Termijtelen

Olivier Termijtelen

Meditatietrainer en tinnitus ervaringsdeskundige

Bas de Cock

Bas de Cock

KNO-arts & tinnitus specialist ziekenhuis Amstelland

Franck Gielen

Franck Gielen

Ademtherapeut en yoga/meditatietrainer

Angelique van Hest

Angelique van Hest

Trainer en coach effectieve communicatie